Raaseporiin perustettiin vuonna 2019 kaksikielinen Raseborgs Teaterskola – Raaseporin teatterikoulu Konfetti viiden eri kulttuuri- ja sivistys alan toimijan yhteistyönä. Koulu tarjoaa Taiteen perusopetusta (TPO) Näyttämötaiteessa, suuntauksena teatteritaide, 7-16-vuotiaille oppilaille. Opinnot ovat monivuotisia, vahvistavat teatteriharrastusta sekä kannustavat oppilasta tulevaisuudessa hakeutumaan teatteritaiteen ammattiopintoihin.

 

Hallinnolliseen ryhmään kuuluvat Raaseporin kaupungin kulttuuripalvelut, Raaseporin Kulttuuriopisto, Västnyländska Ungdomsringen, Västnyländska kultursamfundet ja Kulttuuritalo Karelia. Koordinoinnista vastaa ensisijaisesti Västnyländska Ungdomsringen r.f yhteistyössä Kulttuuriopiston kanssa.

Kiinnostaako sinua teatteri ja näytteleminen? Tutustumme teatterin eri osa-alueisiin leikin ja harjoitusten avulla. Haluatko oppia maskeerausta, näyttelemistä, kirjoittamista, äänenkäyttöä ja luoda erilaisia kohtauksia? Opimme hauskalla tavalla myös lavastamista, puvustamista, improvisaatiota ja erilaisia näyttelijäntyön tekniikoita. Löydä itsevarmuutta esittää erilaisia hahmoja luovalla tavalla! Voit osallistua ilman kokemusta tai jos olet kokeillut näyttelemistä aikaisemmin.

Opetusta annetaan Tammisaaressa Kulttuuritalo Kareliassa tiistaisin, Karjaalla TryckeriTeatern:lla maanantaisin ja Högåsassa Pohjassa tiistaisin. Konfettiin ilmoittaudutaan Raaseporin Kulttuuriopiston kautta (yhteystiedot alla) tai suoraan netti-ilmoittautumisen kautta täältä

 

S-posti: kansalaisopisto@raasepori.fi

Puhelin: 019-289 2765

Puhelinajat: ma–to klo 14–16

Konfetti järjestää myös kesäleirejä Karjaalla ja Tammisaaressa 8-10- vuotiaille lapsille.

 

Ryhmät

SATUTEATTERI - 1–2 LK
Pidätkö saduista, kertomuksista ja leikistä? Oletko kekseliäs ja haluat oppia enemmän teatterista ja siitä kuinka ilmaista itseäsi?


TEATTERIKIVAA - 3-4 LK
Pidätkö teatterin tekemisestä? Haluatko syventyä aiheeseen ja oppia enemmän ilmaisutaitoja? Opimme hauskalla tavalla siitä, kuinka kohtauksia ja lavastusta luodaan yhdessä.


TEATTERIN TAIKAA - 5-6 LK
Pidätkö teatterin tekemisestä? Haluatko syventyä aiheeseen, oppia ilmaisutaitoja ja kuinka mikrofoniin puhutaan? Opimme hauskalla tavalla siitä, kuinka improvisoidaan ja luodaan kohtauksia yhdessä.

 

TEATTERITAIDE - 7-9 LK
Oletko kiinnostunut teatterista? Haluatko syventyä teatteritaiteeseen ja kehittää ilmaisutaitojasi? Teemme draamaharjoituksia ja luomme käsikirjoituksia sekä keskitymme keholliseen ilmaisuun.

 

Konfetti kesäleiri 2021. Valokuva: Chris Senn