Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11
10600 Ekenäs
Telefon: 044-355 6060
info@karelia.huset.fi

Biljettluckan är stängd tillsvidare.

Biljetter fås från Luckan i Karis, samt www.netticket.fi

 

Aktuellt

Musik mot pandemin - Karelia Live

09.04.2021 kl. 20:27

Del 15: Världspremiär x två

Finns det faktiskt någon i Västra Nyland som aldrig spelat teater förr? Läs mera »
07.04.2021 kl. 10:37

Del 14: Inga nunnor - den här gången

Dags att presentera: Yvonne Kevin-Ekman och Lotta Lerviks!Läs mera »
28.03.2021 kl. 23:03

Del 13: Pojken som numera tituleras gubbe spelar med sångerskan från ”världens bästa kör”! Läs! Läs!

Balkongparet i pjäsen Älskade VR ska den här bloggen handla om, dvs Ekenäsbon Malin Wikström-Orre 49 år som spelar Gun-Maj och Micke Enberg 71 år som spelar Göran.Läs mera »
22.03.2021 kl. 18:47

Del 12: Tredje gången gillt hoppas vi!

Premiär av föreställningen Älskade VR hålls i höst - och ja, vi har flyttat fram ett planerat premiärdatum redan två gånger...Läs mera »
07.03.2021 kl. 20:01

Del 10: Nya förmågor i Älskade VR

03.02.2021 kl. 20:45
Vi presenterar hela gänget bakom Älskade VR. Först ut är Fia Lundström, Pauli Seppälä och Sofia Åkermarck.

Fia Lundström ( i på bilden i mitten) är bosatt i Ekenäs och jobbar som omsorgspsykolog. Hon är 47 år gammal och född och uppvuxen i Sverige (samt på Kimitoön), men är bosatt i Ekenäs sedan cirka 20 år tillbaka. Till hennes familj hör man, tre döttrar samt hunden Bolla.

Hon gillar att prata, fundera, laga mat, lyssna på musik, läsa tjocka böcker samt att vinterbada nere i Simmis, vilket hon gjort sedan några år tillbaka.

Aktiviteterna vid Stundentteatern under studietiden i Åbo gjorde att studierna kom på andra plats under några år...”Vuxenlivet har inte gett möjlighet till teaterspelande, men vilke tur att jag råkade stöta på Lilli: På ett bananskal gled jag in i rÄlskade VR”!

 

Om sin rollfigur säger Fia: ”Anneli befinner sig i en annorlunda livssituation än jag, men i hennes person finns mycket jag identifierar mig med, inte minst hennes (o)vana att glömma saker och rådda till det i vardagen när tankarna är någon helt annanstans…”

 

Pauli Seppälä är 39 år gammal och uppvuxen i huvudstadsregionen. Efter avslutad skolgång flyttade han till Åbo för att studera språk, tyska och franska.

Arbetet som språklärare i Västnyland fick honom att anmäla sitt intresse för att medverka i Älskade VR då vi efterlyste en man i lämplig ålder att medverka som rollen Fredric. Pauli har varit aktiv i teatersammanhang förut. Som exempel kan nämnas att han medverkade i ensemblen i musikalen Evita, i flera mindre roller, som Järvenpään teatteri satte upp år 2012. I Älskade VR medverkar han på svenska för första gången och stortrivs i sammanhanget med nya människor. Vår sportiga cyklande adept känner igen sig i produktionens tematik som en gammal pendlare som är intresserad av kollektivtrafik.

Om rollen som sexologen Fredric säger han: "Förutom att den är rolig, spännande och lite speciell är den också utmanande”.

 

Sofia Åkermarck är 29 år gammal och är född och uppvuxen i Borgå.

Den unga Sofia tog nordiskt silver i 2000 meter hinder för damer under 20 år, och erhöll också sju FM-medaljer inom friidrott. Sporten som naturligt ledde henne till studier inom ämnet gjorde att hon utexaminerades som idrottsinstruktör från Arcada.

På Helsingin Aikuisopisto studerade hon sedan Commedia del Arte före det var dags för ett år på VNF:s teaterlinje i Karis, där hon bla annat skapade flera bejublade sketchkaraktärer till Tryckisaftnar. Improvisationsteater bekantade hon sig med på Studentteatern.

De senaste åren har hon fungerat som friidrottstränare för IF Raseborg.

Rollen som Johanna i ÄlskadeVR beskriver Sofia så här: ”Rollkaraktären Johanna har inget filter och kan verka en aning barnslig men är mycket färgsprakande”.