Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11
10600 Ekenäs
Telefon: 044-355 6060
info@karelia.huset.fi

Biljettluckan är stängd tillsvidare.

Biljetter fås från Luckan i Karis, samt www.netticket.fi

 

Aktuellt

Mikko Sipola och en gitarr på YouTube

03.05.2021 kl. 12:04

Del 17: Charmören

I pjäsen Älskade VR finns en rollfigur som heter Toivo. Från allra första början har denna konduktör väckt allas våra sympatier dels för att rollkaraktären inte gör något väsen av sig men är ändå så tilltalande, varm, mänsklig och fin, och dessutom är han mycket central och viktig för intrigen.Läs mera »
03.05.2021 kl. 11:44

Del 15: Världspremiär x två

07.04.2021 kl. 10:37
Finns det faktiskt någon i Västra Nyland som aldrig spelat teater förr?

Svaret är ja, för vi har hittat en. Vem då?

Jo, Ekenäsbon Kite Lundström 54 år, som jobbar på Finlands Svenska Idrott FSI, som ombudsman för skolidrotten. Tolfte året är nu på gång och fokuset ligger på att få ungdomar att röra på sig.

Annat då? Förutom Stafettkarnevalen som nu ligger på is, har hon fokuserat på den spontana leken som kallas Rastis, en  utbildning där man lär elever att leka med andra elever.

Också ett annat projekt där man i paketbil åker runt till skolor som kallas Skidkul, där eleverna får monor och skidor för att prova skida.

Kite säger att ”mitt arbete är min fritid. Jag yogar aktivt och spelar bollspel”.

Då har vi här en person som alltid rört på sig och dansat mycket, och dessutom gjort koreografier. Och naturligtvis sjungit i körer som Skolkören och Girls´n Qvinns.

Men som skådespelare på en scen har hon aldrig stått förr.

Alltså har vi två världspremiärer på kommande: Älskade Vr samt Kite i rollen som Tina!!!

Om rollarbetet säger Kite: ”Fint att gå utanför min comfort zone” och om rollkaraktären Tina säger hon: "Tina är uppvuxen i Hesa och hamnat i Ekenäs för att läkarmannen fått jobb där. Pendlar men inte för att jobba utan för att besöka vänner och bekanta i storstaden och för att shoppa på ett visst varuhus samt för att ta sig ett glas vin där."