Kulturhuset Karelia
Skillnadsgatan 11
10600 Ekenäs
Telefon: 044-355 6060
info@kulturhusetkarelia.fi

Biljettluckan öppen onsdag-fredag kl. 12-18

Biljetter går också att köpa i Motel Marine, Luckan i Karis och dygnet runt på netticket.fi

 

Aktuellt

Aili Ikonen concert 9.9.2022 kl.19

13.03.2022 kl. 19:05

Del 20: Älskade orkestern!

Vad förenar en bil-viskare, en Abloynyckelspecialist, en "baywatchare" och en makaronilådsmästare? Svaret är musiken, där denna fyrväppling bildar Älskade VR-orkestern. Vem är de? Ingen mindre än Nicke Björkqvist, Kjell Ekholm, Uffe Enberg och kapellmästaren Teddy Granroth. Läs mera »
18.07.2021 kl. 12:27

Utställning i foajén ännu denna vecka: VILDKVINNA av Ave Barbro Fri

01.06.2022 kl. 11:12

VILDKVINNA 8.4 - 3.6 2022

MÅLNINGAR, MIXEDMEDIA

AVE BARBRO FRI

”Den vilda kraften i en kvinnas själ kräver att få tillgång till allting”

Clarissa Pinkola-Estes

 

Ave Barbro Fri

Multimaterial konstnär

Lärare i kreativitet

Kulturproducent

Sjuksköterska, utvecklare av grupper och organisationer

 

" Ett återkommande tema i mina konstnärliga uttryck har alltid varit att utforska kvinnan och hennes olika roller och nu under det senaste året har jag fascinerats av det vilda inom mig själv och andra kvinnor. Vad är det sanna, det vilda och otämjda, det magiska, häxkunskaperna? Vad är orsakerna till att kvinnor ofta blir så otroligt kloka, starka och modiga?

Jag har arbetat mycket med rötter, urmödrar, arv dels genom släktforskning och dels på ett andligt plan. Jag har ”de sju mödrarna”, bestående av nära släktingar som är på andra sidan, som ofta kommer till mig i min dagliga meditation. Jag har också funderat över människans historia och utveckling på jorden, urgamla kulturer och på min plats och min uppgift i världen och universum. Vad vill mina urmödrar att jag ska veta och dela med mig? Jag har nu välkomnat Vildkvinnan i mitt skapande och du är välkommen att ta del av mina processer."

- Ave Barbro

Dörren är öppen onsdag-fredag kl. 12-18. Välkommen in och kolla! Tavlorna är också till salu. Mera information om detta får du då du besöker utställningen.